Nincs mit tenni, itt az ősz. Ezzel együtt több gyümölcs szezonja. A legjobb, ami a gyümölccsel történhet, hogy pálinka lesz belőle. Ha a mennyiség a "még simán megeszem" és a "pálinkafőzéshez még kevés" intervallumon belül mozog, akkor főzzetek belőle lekvárt vagy zselét! Így lesz mit télen elővenni, ami egy kicsit a nyarat és az ősz legszebb pillanatait idézi majd a hideg napokon!
Mi éppen a szülők gondoskodásából ránk traktált kilókkal próbálunk valamit kezdeni. Talán nem is lesz olyan nehéz...
G y ö m b é r e s k ö r t e l e k v á r
Mi éppen a szülők gondoskodásából ránk traktált kilókkal próbálunk valamit kezdeni. Talán nem is lesz olyan nehéz...
G y ö m b é r e s k ö r t e l e k v á r
3 cm gyömbér
500 g érett körte
4 cl jó minőségű körtepálinka, pl. A Gönci
1/2 teáskanál fahéj
1 csipet őrölt szegfűbors
500 g zselésítő cukor (Gelierzucker) 1:1
Hámozd meg a gyömbért és reszeld finomra. A körtéket is hámozd meg, majd a magház eltávolítása után vágd - tényleg - kis kockákra. A felaprított körtét a gyömbérrel, pálinkával, fűszerekkel és a zselésítő cukorral főzd fel és öt percig hagyd gyöngyözve főni. Tadaaa, máris kész a lekvár, amit jól kimosott üvegekbe beletöltve, tetőket rácsavarva, 4-5 percig fordíts "fejre". Reméljük nekünk is marad belőle, mert már néhány üveg sorsa ajándék lett...Egészségetekre!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése