Ugrás a fő tartalomra

Körkép. Adventi vásárok és programok a régióban

Nemsokára itt a december. Elkezdődik a karácsonyi készülődés időszaka. A nagy rohanásban jólesik egy kis kikapcsolódás egy adventi vásáron, vagy egyéb a karácsonyi ünnepekre hangoló rendezvényen.

A régióban nincs nagy hagyománya a hasonló típusú rendezvényeknek, de az utóbbi években egyre több település rendez adventi vagy karácsonyi vásárokat, ahol jobb esetben a helyi értékekre helyezik a hangsúlyt, növelve ezáltal az adott hely értékét, a helyi emberek kötődését. Ez főleg a kisebb településekre igaz. Ilyen H e r n á d s z e n t a n d r á s (hernadszentandras.hu), ami "Bioszentandrás" néven vált ismertté. Itt a „Mindenki Karácsonya” eddig minden évben megrendezésre került. Amint tudjuk a pontos időpontot, frissítjük a blogot (általában december közepére tervezik a Szentandrásiak).

Mi s k o l c o n a Miskolci Adventi Fesztivál (www.programturizmus.hu/ajanlat-adventi-vasar-miskolc.html) 2019. november 29. és december 22. között a Szent István téren várja a látogatókat. Nagy népszerűségnek örvend a miskolci Mikulásvonat (www.mikulasvonat.hu/), ahová 2019. november 22. és december 15. között lehet jegyeket venni. Erősen ajánlott idejében jegyet foglalni, mert a kisgyermekes családok bizony semmit sem bíznak a véletlenre, főleg ha már egyszer kipróbálták a Mikulásvonatot és a gyerekek szeptember óta számolják vissza a napokat karácsonyig...
Ha a Mikulással való találkozáson van a hangsúly, akkor 2019. november 30. és december 8-a között irány az Avalon Park (avalonpark.hu/aktualitasok/mikulas-meses-kalandjai-avaloniaban)!

Ó z d o n kreatív kézműves játszóház várja általában a kisgyermekes családokat december elején az Olvasóban (ozdolvaso.hu). Amint van pontos időpont, frissítjük a blogunkat.
Az egykori "kohászváros" egyébként megér egy kirándulást. Tervezzetek minimum egy napot a város látnivalóinak megtekintésére. Az interaktív és izgalmas tartalommal megtöltött Nemzeti Filmtörténeti Élményparkba (nfe.hu) általában a Mikulás is ellátogat! Ha már itt jártok, akkor nézzetek be a városi múzeumba, azaz az Ózdi Muzeális Gyűjteménybe (ozdimuzeum.hu) is, ahol kedves és kompetens tárlatvezetésben lehet részetek. Ózdon lenni olyan, mintha egy elvarázsolt kis helyen játszanál "felfedezőset". Aztán még egy nap sem lesz elég, hogy mindent megnézhessetek. Mi szóltunk!

T o k a j b a n 2019. december 14-én kerül megrendezésre az Adventi Forgatag (www.programturizmus.hu/ajanlat-adventi-forgatag-tokaj.html).

Ha Mezőzombor, akkor Sárga Borház. Ha Sárga Borház, akkor (a kulináris élmények mellett) Tokaj-Hegyalja Piac! Minden hónap második vasárnapján (www.programturizmus.hu/ajanlat-tokaji-piac.html)! Fogadni mernénk, hogy a decemberi vásár a karácsonyról fog szólni! Ha valamilyen különleges ajándékot kerestek, itt a helyetek!

Szép és tartalmas decembert kívánunk!

A Gönci csapata





Ha valamit kihagytunk volna, akkor írjatok és máris hozzátesszük a listához!

Kép forrása: pexels.com




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hol legyen az esküvőm?

Karácsony. Ajándékok. Eljegyzések. Az ünnepekkel egyidőben kezdődik is a következő, az új esküvői szezon. A fejekben. Tervezés. A három legfontosabb kérdés ebben a fázisban: mikor? hol? milyen zene legyen? Ha ezt a három alapvető dolgot tisztázod, akkor gondolatban már hátra is dőlhetsz és várhatod a nagy nap előtti igazán stresszes és készülődős rövid időszakot. Eddig nem igazán tudtunk olyan hotelről a régióban, ahol meg tudnánk valósítani álmaink esküvőjét. Eddig. Nemrég egy csodás kis helyre bukkantunk. Ha az a vágyad, hogy fák árnyékában - természet amíg a szem ellát - és nyugodt környezetben mondj igent, akkor ez a te helyed lesz. Szerintünk itt mindenben partnerek és kiváló az alap, amire lehet építkezni. Ez a hely a Vécsecity Hotel (vecsecity.hu). Nagy terek, együttműködő és kedves emberek. 2019-ben egy kedves hellyel gazdagodott Encs városa. Ebben az évben nyitotta meg kapuit a Milor Rendezvényház . Amennyiben egy kisebb esküvőt tervezel, biztosak vagyunk benne, hogy ez lesz

Csobbanj!

Ha ebben a hőségben ti sem tudtok másra gondolni, csak egy nagy merülésre egy közeli tóban, vagy hideg vízű medencében, akkor jó helyen jártok. A következő blogban megpróbáljuk összeírni azokat a Gönchöz "közeli" lehetőségeket, ahol kicsit lehűthetitek magatokat. T e r m é s z e t e s v i z e k: N y é k i - t a v a k Miskolc környékén található több kavicsbányája közül a Nyéki-tavak a legismertebbek. Az egykori kavicsbányák helyét átvette a természet. Csodálatos zöld környezetben lehet a vízbe merülni. Kizárólag úszni tudóknak! M á l y i - t ó Ez volt az egyik első bányató a régióban, ahol megjelentek a szocializmusban virágzó első víkendházak. Ma itt található a Mályi Beach. C s o r b a - t ó Szintén Miskolchoz közel található egykori bányató. Jelenleg magántulajdonban van, így itt nem lehet már fürödni. Gondoltuk, felvesszük a listára, mint infót. H e j ő - t ó Hejőkeresztúron található az aktív fürdőzőknek ajánlott Vice Beach Vízisport Cen

Karácsonyi ajándékötletek nőknek

Hogy melyik nemnek a legnehezebb ajándékot venni, a férfiaknak vagy a nőknek? Ezt mindenki eldöntheti saját maga, amikor a karácsonyi ajándéklistáját írja. Ebben a bejegyzésben kiválasztottunk néhány örökzöld ajándékötletet (nem csak) nők számára. #1 Kézzel készített ékszer #2 Kényeztető kezelés #3 Különleges testápoló, arckrém, kozmetikai termék #4  Színház-, vagy koncertjegy #5 Különleges kézműves termék #6  Formatervezett tárgy #7  Kézműves tanfolyam Reméljük cikkünk segített az ajándékválasztásban! Stresszmentes karácsonyt! Fotók: pexels.com | agonci.hu